כל שנה, בערך בחודש ספטמבר/אוקטובר, לפני הגשם הראשון, המתאמנות שלי (וגם מתעניינות חדשות) שואלות -
אבל מה עושות בגשם??
ואני מרגיעה ומסבירה,
שהבעיה של רצים בארץ זה הקיץ, לא החורף.
החורף בארץ הוא החלום הרטוב של רצים -
טמפרטורות נוחות וימים בודדים של גשם.
אז איך רצות בגשם?
ראשית - ריצה בגשם זה נעים!
הגשם מצנן את הגוף שמתחמם מהריצה,
והתחושה היא שאפשר ״למשוך״ יותר,
כי פחות אנרגיה ״מתבזבזת״ על קירור הגוף.
שנית - התחושה של חיבור לטבע היא מדהימה! כמו שכשהיינו ילדות והיינו נהנות לרוץ בגשם ולקפוץ בשלוליות, יש בריצה בגשם תחושה של עליצות מיוחדת.
ובכל זאת, יש כמה דגשים חשובים לריצה בגשם:
1. להיזהר מהחלקה - אל תרוצי על משטחים שהופכים חלקים כשהם נרטבים, למשל דשא מסוגים מסוימים או משטחי עץ. תתחילי את הריצה בצעדים מדודים ותבדקי את האחיזה של הנעל בקרקע. כמובן שסוליה שחוקה תחליק יותר מסוליה לא שחוקה.
2. כובע מצחיה! כן כן, זה אולי נראה לנו מגוחך לצאת עם כובע מצחיה בחורף, אבל המצחיה מרחיקה את הטיפות מהעיניים ומשמשת סוג של ״וישרים״ לשדה הראיה שלנו.
3. ביגוד (א) - כמות וסוג הבגדים תלויים כמובן גם בטמפרטורה אבל בכל מקרה שכבה ראשונה מנדפת (דרייפיט קצר/ארוך). השכבות שמעליה (אם נחוצות) צריכות להיות כאלה שדוחות מים, כי ממש לא כיף לרוץ עם בגד שסופג מים ונהיה כבד, זה יוצר תחושה שאת רצה עם משקולת עליך.
4. ביגוד (ב) - על תתפתי ללבוש מעיל ניילון בכל גשם קל / טפטוף. רוב מעילי הגשם במילא לא יאטמו את הרטיבות ב 100%, ואם לא מאוד קר, את תרגישי שאת מזיעה בתוך שקית ניילון, והמעיל לא יאפשר לזיעה להתנדף. הוא עלול להציק יותר מאשר להועיל.
5. ביגוד (ג) - שכבות - כדאי להתחיל את הריצה עם שכבה אחת ״יותר מדיי״ ואחרי כמה קמ להוריד אותה ולקשור עליך.
6. אחרי הריצה - חשוב ביותר! אל תישארי עם בגדים רטובים, זה מתכון בדוק להתקררות. אם את לא מסיימת את הריצה בבית (ונכנסת ישר למקלחת חמה), תחליפי (ברכב למשל) לחולצה יבשה ברגע שאת מסיימת את הריצה, רצוי גם שיחכה לך תרמוס עם משקה חם.
והבונוס של ריצה בגשם - המקלחת החמה שאחרי
את תרגישי כאילו את מינימום באחוזת ספא מפנקת, תשקעי באדים החמים ותרגישי שהם ״ממיסים״ לך את השרירים העייפים.
לעוד טיפים שווים ישירות לנייד הצטרפי לקבוצת הטיפים השקטה.
Comments